Αφήγηση ιστοριών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Είστε δεινός χρήστης των social media; Σας αρέσει να επικοινωνείτε με τους συνομηλίκους σας, να βρίσκετε ενδιαφέροντα νέα, να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις, να αναλαμβάνετε δράση μέσω κοινών δραστηριοτήτων, να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και να σχολιάζετε τις αναρτήσεις άλλων; Με το εργαλείο που παρουσιάζουμε εδώ – αφήγηση ιστοριών μέσω των social media – θα βρείτε έναν πρακτικό οδηγό για το πώς να χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας πλατφόρμες (εδώ επιλέξαμε ομάδες στο Facebook) για να μεταφέρετε το δικό σας μήνυμα, να πείτε μια σημαντική ιστορία, να κάνετε τους άλλους να ασχοληθούν με την αιτία σας, για να διαδώσετε τη λέξη! Δείτε βήμα προς βήμα πώς να ξεκλειδώσετε συγκεκριμένα τη δύναμη των ομάδων του Facebook, προκειμένου να αφηγηθείτε μια ιστορία χρησιμοποιώντας γραφικά, λέξεις και hashtags. Περιηγηθείτε στο εργαλείο μας και μάθετε περισσότερα για την παραδοσιακή αφήγηση (μια ιστορική αναδρομή) και τα χαρακτηριστικά της σημερινής ψηφιακής αφήγησης (σελ. 4-11), τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αφήγηση και μερικά εξαιρετικά παραδείγματα αφήγησης από το Facebook, το Instagram, το Twitter, το YouTube και το Tik Tok (σελ. 12-33) και τέλος ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις ομάδες του Facebook για να μεταφέρετε το μήνυμά σας με το παράδειγμα του Futuristic Tale και του Nick’ Story of Astypalaia* (σελ. 34 -75). Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, εξηγούμε τα πρακτικά πλεονεκτήματα των ομάδων στο Facebook και απαντάμε σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης των άλλων πλατφορμών παράλληλα (σελ. 76-87).

(*Στο βίντεο φροντιστήριο που συνοδεύει αυτό το υλικό, θα βρείτε μια άλλη ενδεικτική ανάρτηση προς το τέλος, που ονομάζεται Πεδίον Άρεως και αφορά τη μεταμόρφωση ενός αστικού πάρκου στην Αθήνα.)

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-ES02-KA220-YOU-000029048

Copyright © 2022 Green Artivism. All Rights Reserved.

Powered by Innovation Hive