Τα πρώτα αποτελέσματα της δοκιμής των εργαλείων

Οι σπουδαστές του Τμήματος Οπτικοακουστικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Uniminuto (Μπογκοτά, Κολομβία) κατέγραψαν τη δημιουργία ενός “ecomural” (δράση υπέρ του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας την Τέχνη), από δύο ντόπιους καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας το εργαλείο του βίντεο-δοκιμίου που προτείνει το Green Artivism project.

 

Ως εκπαιδευόμενοι υπεύθυνοι επικοινωνίας και δημοσιογράφοι, οι σπουδαστές θέλησαν με αυτό το οπτικοακουστικό προϊόν να δείξουν πώς η τέχνη μεταμορφώνεται και γίνεται εργαλείο στα χέρια των νέων μαθητών που επιθυμούν να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις δεξιότητές τους, ειδικά με τη δημιουργία τοιχογραφιών. Ως ομάδα εργαζόμενων νέων θέλησαν να περάσουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε νέος που θέλει να ζήσει από την τέχνη μπορεί να το κάνει, έχοντας όμως την υποστήριξη της χώρας του, ανεξάρτητα από τη φυλή, την κοινωνική θέση ή τις προτιμήσεις του. Οι συμμετέχοντες ελπίζουν ότι οι νέοι της χώρας τους θα ενωθούν και θα εργαστούν μαζί τους για να επιτύχουν τη συμφιλίωση της κοινωνίας και την εξομάλυσνη των συγκρούσεων που εμποδίζουν την Κολομβία να προχωρήσει λόγω της βίαιης ιστορίας που την έχει σημαδέψει.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που πήρε το πρώτο βραβείο εδώ:

 

 

Συμμετείχαν:

 

Άννα Καρολίνα Μερτσάν 

 

Μίκαελ Στήβεν Βάσκες Αμπρίλ

 

Σεμπαστιά Φουέντες Σουάρες

 

Αναμαρία Φουέντες Τορίφιο

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use that might be made of the information contained therein. 2021-1-ES02-KA220-YOU-000029048

Copyright © 2022 Green Artivism. All Rights Reserved.

Powered by Innovation Hive